Viljelusvõistlus muutub üha ajakohasemaks

Ilmateade lubas, et nädalavahetusel läheb sulale. See laseb hinnata talivilja säilimist. Sellest lähtuvalt kuulutavad korraldajad välja viljelusvõistluse 2021.

Tänavu võtavad tugevamad viljakasvatajad omavahel mõõtu 17. korda. Võistluse eesmärk on jagada uusi teadmisi ja kogemusi, lisaks uute sortide, toodete ja tehnoloogiate tutvustamine. Võitjad selgitatakse saagikuse, kvaliteedi ja tulukuse alusel.

Võistlusele võib pakkuda kõiki kombainiga koristatavaid kultuure. Tulemused mõõdetakse kõikidelt põldudelt, kuid võistlust saab pidada vaid nende kultuuridega, mida on esitatud vähemalt kolm põldu.

Selleks et osaleda, valige välja maksimaalselt kaks oma parimat põldu, mille pindala on vähemalt kümme hektarit. Kuigi aega põlde üles anda on 11. juunini, tasub juba praegu hakata plaanima, kuidas talivilju turgutada ning väetada, et sealt tõepoolest kõrge ning kvaliteetne saak saada.

Loe Maalehe täispikka artiklid  SIIT

Lii Sammler, Maaleht